Ebeltoft Tennisklub tilbyder Padeltennis

Vi har lavet en aftale med Tirstrup Idrætsefterskole om benyttelse af deres Padeltennisbane, så vi denne sæson kan afprøve om Padeltennis er noget som medlemmerne ønsker.
Tennisklubben har fået tildelt nogle faste tidsblokke hvor vi kan råde over banen.
For at komme til at spille Padeltennis, skal du bestille dit Padel kontingent i vores web-shop (Klik her). Prisen er kr. 200,- pr. person for hele sæsonen. Klubben har Padel ketsjere og bolde som du kan låne.
Booking af banen sker på samme måde som til vores tennisbaner. (Booking her).

Vores faste t
idsblokke er Mandage 12-15 + 18-20, tirsdage 18-20, onsdage 18-20, fredage 12-15 + 18-20, søndage 8-12. I efterskolens sommerferie får vi mange flere tider til vores rådighed.

Hvad er Padeltennis

Padeltennis er en ketsjersport, der bedst kan beskrives som en blanding af 80% tennis og 20% squash.
Banen er lidt mindre end en tennisbane og er omgivet af vægge, der bruges aktivt i spillet.
Padelbanen er 10×20 meter med et net, der deler banen på midten.
Bagvæggene og et stykke af sidevæggene er dækket af glasvægge og resten af sidevæggene og toppen af bagvæggene er dækket af metalgitter.

De grundlæggende regler er forklaret i det følgende, med det sigte at give en kort introduktion til spillet.
Du kan også se en kort videointroduktion (på svensk) til padel her.

Spillet
Padel spilles altid som double. Spillet sættes i gang med en underhåndsserv. Holdene skiftes til at serve for hvert parti. Når bolden først har ramt jorden én gang, må den gerne ramme glasvæggene, der omgiver banen – også på egen banehalvdel. Ligeledes må bolden, efter første kontakt med jorden, også ramme hegnet på modstanderens banehalvdel, men ikke på egen banehalvdel.
Bolden skal over på modstanderens banehalvdel, inden den rammer jorden anden gang.

Point
Der gives point til et hold, hvis:

• Bolden rammer jorden på den anden banehalvdel mere end én gang
  • Hvis det andet hold rammer bolden med battet mere end én gang
  • Hvis bolden rører en modspiller
  • Hvis bolden rammer hegnet på egen banehalvdel

Man får point efter samme system som i tennis ”15, 30, 40, parti”. 6 partier giver et sæt og der spilles bedst af 3 sæt.

Serv

• For hvert parti skifter det servende hold.
  • Der serves underhåndsserv.
  • Bolden skal have været i kontakt med underlaget før den servende spiller slår til den. Både spiller og bold skal være bag servelinjen.
  • Første serv serves fra højre til venstre, hvorefter der skiftes side for hver point.
  • Man har ret til to serv hver gang der serves.
  • Bolden skal ramme i modstanderens servefelt eller på linjerne til det
Kilde: Dansk Padelforbund